En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Utflykt från Döda Havet till Madaba, Mount Nebo & Betania, 5 – 6 timmar

Jordania

Utflykt från Döda Havet till Madaba, Mount Nebo & Betania, 5 – 6 timmar


 
Mount Nebo - Jordanien resa

Mount Nebo – Jordanien resa

 
Från Döda Havet kör vi till Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Mosos också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen.
Madaba är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Lunch äter vi på en lokal restaurang.
Vi kör sedan till Betania som är platsen där Jesus döptes och där Johannes Döparen levde, predikade och utförde sina dop. I 1997 gjordes utgrävningar i området och man fann en hel serie gamla och nyare kyrkor längs Wadi Al-Kharrar endast 2 km från den heliga Jordan-floden. Åter till hotellet vid Döda Havet. (Lunch ingår).
 
Resa till Jordanien – Lawrence av Arabien

Tutustu samanlaisiin

Blogimerkinnät