En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Turkish Airlines’ försäljning ökade med 30%

Turkish Airlines’ försäljning ökade med 30%


 
Jämfört med samma period föregående år har Turkish Airlines ökat försäljningen med 30% och nådde 11,2 Mrd TRY (ca 45 Mrd SEK) i omsättning. Nettovinsten ökade med 655% och uppgick till 868 Mrd TRY (ca 3,4 Mrd SEK).
 
I perioden Januari – September flögs 29,1 miljoner passagerare, en ökning om 20%. Available Seat Km (ASK) ökade med 19% medan Revenue Per Km (RPK) ökade med 27%. Load factor visade på en ökning om 5,3 punkter och nådde 77,9%.
 
Antal passagerare som flög från och till internationella destinationer ökade med 46% och uppgick till 41,8% av den totala passagerarvolymen.
 
I perioden har bolaget adderat 21 nya destinationer och nådde i perioden slut 170 st, i totalt 90 länder. Detta har gjort Turkish Airlines till det bolag i världen som flyger till flest antal länder.
 
Turkish Airlines har bekräftat inköp av 35 nya wide-body flygplan som skall levereras innan 2017. Bolagets flotta nådde 200 flygplan i och med med senaste leveransen i veckan.
 
Turkish Airlines, som nått stor uppskattning i flygvärlden för sin höga prestation de senaste 10 åren, meddelar i pressreleasen från den 18 Nov att bolaget kommer göra sitt bästa för att fortsätta på den framgångsrika banan.
 
Turkish Airlines är ett fyrstjärnigt flygbolag enligt Skytrax, som efter undersökning bland 18 miljoner passagerare givit Turkish Airlines titlarna Europas Bästa Flygbolag och Världens Bästa Premium Class Seats.
 
Sedan 2008 är Turkish Airlines medlem i Star Alliance, med totalt 1 356 destinationer.
 
Flyg med Turkish Airlines med mellanlandning i Istanbul och ta en stop-over och upplev denna spännande stad.
 

Tutustu samanlaisiin

Blogimerkinnät