En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Premiärminister lägger grundstenen för Porto Döda Havet

Jordania

Premiärminister lägger grundstenen för Porto Döda Havet


Döda Havet – En egyptisk investerare har handplockat en bergssluttning med utsikt över Döda havet som platsen för en av de största turist och nöjesprojekten i regionen.

På måndagen lade premiärminister Abdullah Ensour grundstenen för JD 800 miljoner projektet Porto Döda havet, som kommer att byggas och utvecklas av den Kairobaserade Amer koncernen.

Flera regeringstjänstemän, lagstiftare och företagare, samt företrädare för lokala och regionala medier, deltog i ceremonin.

Mansour Amer, ordförande i gruppen, sade att Porto Döda havet kommer att erbjuda cirka 8.000 fasta jobb och locka både regionala och internationella investeringar.

Projektet, som ska byggas på yta av 800.000 kvadratmeter, förväntas höja hotellkapaciteten i Jordanien med hela 25 procent och öka antalet lokala och utländska besökare till Döda havet med cirka en halv miljon om året enligt Amer gruppen.

Vi är inställda på att vara klara 2019, och den första fasen av staden beräknas vara klar år 2016, sade Amer.

”Vi kommer att erbjuda ett unikt projekt för Jordanien”.

I sitt tal vid ceremonin, informerade Ensour att han för ett år sedan klargjort med en egyptiska investerare och är övertygad om trovärdigheten i företaget, som han säger alltid har levererat sina projekt.

Som säkerhet för Jordanien har det avtalats att marken som är avsedd för komplexet inte kommer att överföras till företaget förrän projektet är klart.

”Om projektet lyckas kommer ägandet av marken att överföras till företaget, och om det misslyckas kommer företaget att förlora miljontals dinarer”, sade statsministern och tillade att investeringen skall uppmuntra fler samriskföretag mellan Jordanien och Egypten .

Enligt utvecklarna kommer projektet att omfatta fyra femstjärniga hotell, 20 internationella restauranger och caféer, megagallerior, internationella hälso & spacenter, vårdinrättningar och en nöjespark.

Det kommer också att finnas en ryttarklubb och skytteklubb, olika idrottsplaner, 20 pooler varav fyra för  endast kvinnor och dessutom fyra sjöar, en dansande fontän och det första biografkomplexet i Dödahavsområdet.

Amer sade Porto Döda havet också kommer att presentera gruppens bejublade Papa Porto internationella karnevaler till Jordanien, som erbjuder underhållning för hela familjen under hela året.

Projektet vid Döda havet är en av flera stora turist och bostads ”Porto”-destinationer som ägs och drivs av Amer Gruppen i regionen. Gruppens portfölj inkluderar Porto Marina, Porto El Sokhna, Porto New Kairo, Porto Matrouh, Porto Sharm och Porto 6 oktober i Egypten, samt Porto Tartous i Syrien och Porto Agadir i Marocko.

Under måndagens ceremoni, undertecknade Amer Group ett samförståndsavtal med utbildningsdepartementet att etablera en yrkesskola i Sweimeh, en by som gränsar till projektplatsen, för att ge utbildning till invånare som vill arbeta inom besöksnäringen.

  

Döda havet - Jordanien

Döda havet – Jordanien

 

 

Tutustu samanlaisiin

Blogimerkinnät