En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Jordanska Ungdomskommissionen når ut till Badia

Jordania

Jordanska Ungdomskommissionen når ut till Badia


AMMAN – Jordaniens Ungdomskommission arbetar på att etablera kontor i Badia området och läger för att nå så många ungdomar som möjligt .

Syftet bakom utredningens kommande steg är att kommunicera med unga jordanier i provinser och avlägsna områden, vilket ger dem möjlighet att delta i volontärarbete och upptäcka sina inre talanger, säger Sami Al Maitah.

Unga människor i huvudstaden redan har så många chanser, vi vill ge så många program som möjligt för jordanier i provinserna, eftersom det finns en brist på möjligheter där, sade han till The Jordan Times nyligen i en intervju .

Ades i september 2006 och drivkraften för provisionen kom under en årlig konferens för ungdomar att träffa kung Abdullah att diskutera flera frågor, enligt Maitah .

Kommissionen är anknuten till kung Abdullah II fonden för utveckling, sade han , att notera att kommissionens verksamheter omfattar landets alla regioner.

Uppdraget är framgångsrik eftersom den inte ålägger idéer om ungdomar, den får sina idéer och projekt och genomför dem, Maitah och tillade att kommissionen är öppen för alla ungdomar i Jordanien.

Verksamheten omfattar ekonomiska och politiska inflytande, förutom frivilliga och socialt arbete .

Till exempel, kommissionen genomfört omkring 250 verksamheter, med deltagande av 75.458 unga jordanier under parlaments och kommunalvalen mellan 2007 och 2013, sade Maitah .

Kommissionen har volontärarbete under nationella tillfällen istället för att organisera konserter, sade han.

Vi vill hålla händelser som gynnar samhället och ungdomar i allmänhet.

Dessutom använde sig kommissionen förra årets snöstorm genom att underteckna en överenskommelse med Civilförsvars Department (CDD) för att utbilda unga människor om hur man handskas med svåra väderförhållanden.

Under snöstormen hjälpte frivilliga CDD personal att öppna vägar som har blockerats, så vi tycker att vi ska utbilda unga människor i provinserna för att kunna möta sådana villkor i framtiden, tillade han.

Trots vad som har uppnåtts hittills, betonade Maitah att unga jordanier inte kan ta sin rättmätiga roll som byggare av landets framtid så länge som tjänstemän bortser från deras potential.

Ungas roll är verkligen betydande och de flesta av de utmaningar samhället står inför är relaterade till deras frågor, konstaterade han .

Maitah tillade att kommissionen inrättade en enhet för att ta upp kvinnofrågor och ordna flera aktiviteter riktade till kvinnor i Jordanien.

Kommissionen arbetar för närvarande på att organisera en nationell konferens med syfte att diskutera ungdomars inställning till reformer och val, tillade han.

Vi vill också ha aktiviteter för att knyta unga jordanier som är bosatta utanför Jordanien med sina landsmän i landet, säger Maitah .

Tutustu samanlaisiin

Blogimerkinnät