En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Egypten tar emot FNs kultur och turism utmärkelse

Egypten tar emot FNs kultur och turism utmärkelse


Egypten tar emot FNs kultur och turism utmärkelse

Det egyptiska Arkivet för folklivs och folk traditioner beviljades 2013 den arabiska utmärkelsen för kultur och turism, som presenterades i Bahrain i början av december .

Priset är anslutet till World Summit Award ( WSA ), en global uppföljning av världstoppmötet i FN om informationssamhället (WSIS) – en partner till viktiga FN-organisationer och myndigheter inom ramen för FN:s Genèveagenda och Tunis handlingsplanen som hjälper utmärkelsen att främja världens bästa innehåll och innovativa IKT-tillämpningar .

Med hjälp av ett bidrag under 2006 från den arabiska fonden för ekonomisk och social utveckling blev arkivets värd för Fatimid Kairos Beit Al – Kharazaty , som gränsar till Beit Al – Seheimy – den centrala databasen för Authentic egyptian folklore, social historia, muntlig tradition och hantverk.

Tack vare insatser av uppskattningsvis 40 unga män och kvinnor, förutom några 15 experter och professorer i folkarvet, det egyptiska Arkiv för folklivs och folk traditioner, har man lyckats att visa upp den rikedom och livlighet av Egyptens autentiska traditioner med största enkelhet och detaljer.

Tutustu samanlaisiin

Blogimerkinnät