tiikerisafari Intiassa

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

matkustaa Intiaan orienttravel

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Ranthambore

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

tiikerisafari Intiassa

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Khajuraho

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Matkustaminen Intiaan

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Matkustaminen Intiaan

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

sadhu, Nepal

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

matkustaa Intiaan

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Jaipur

Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi

Orient Travelin kanssa

Kartta paikasta Tiikerisafari, Kultainen kolmio, Khajuraho ja Varanasi


Päivä 1. Suomi - Delhi

Lento Skandinaviasta, saapuminen New Delhiin myöhään illalla tai varhain seuraavana aamuna. (Sisältää aterian lennolla)


Päivä 2. Delhi (kaupunkikierros, johon sisältyvät Qutub Minar, Humayunin hauta, India Gate, parlamenttirakennus, Rashtrapati Bhawan, Raj Ghat, Jama Masjid)

Saavumme New Delhin lentokentälle ja tapaamme saapuvien lentojen terminaalissa edustajamme, joka vie meidät hotelliimme sisäänkirjautumista varten. Kun olemme levänneet pitkän matkan jälkeen, oppaamme hakee meidät ja vie meidät Delhin kierrokselle. Aloitamme vierailemalla Qutub Minarissa – Intian korkeimmassa kivitornissa. Torni on minareetti, jota Qutb al-Din Aibak aloitti rakentamaan vuonna 1199. Hän purki 27 hindu- ja jainalaistemppeliä ja käytti niiden pylväitä rakentaaksen Quwwat-ul-Islam-moskeijan, jossa on korkea torni. Vierailemme sitten Humayunin haudalla, jonka on rakentanut toisen mogulikeisarin Humayunin leski. Hauta on erinomainen indo-persialaistyylinen monumentti, Taj Mahalin edeltäjä. Sitten ajamme vaikuttavan India Gaten, parlamenttirakennuksen, ja Rashtrapati Bhawanin, presidentin residenssin, ohitse. Lounaan jälkeen vierailemme Raj Ghatilla, Mahatma Gandhin muistomerkillä. Sitten ajamme Punaisen linnoituksen ohi ja jatkamme Jama Masjidiin – yhteen Aasian suurimmista moskeijoista. Se oli viimeinen arkkitehtoninen mestariteos, jonka mogulikeisari Shah Jahan rakensi 5 000 käsityöläisen avulla vuonna 1656, ja se rakennettiin Punaista linnoitusta vastapäätä. Moskeija tunnetaan myös nimellä Masjid-i-Jahanuma, joka tarkoittaa suunnilleen "moskeijaa, joka hallitsee maailmankuvaa". Moskeijan koko on 65 m x 35 m, ja siinä on tilaa yli 25 000 rukoilijalle, ja itse piha on 100 neliömetriä. Sitten ajamme hotellille. Iltapäivällä meillä on aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa Delhissä. (Aamiainen sisältää)

Päivä 3. Delhi – Jaipur

Nautittuamme aamiaisen hotellissa poistumme Delhistä lähteäksemme Jaipuriin. 260 km pitkä ajomatka kestää noin 6 tuntia, ja saavuttuamme Jaipuriin kirjaudumme sisään hotelliimme. Sitten meillä on loppupäivä aikaa nauttia itsenäisesti kaikesta, mitä Jaipur tarjoaa. Yöpyminen hotellissa Jaipurissa. (Aamiainen sisältää)


Päivä 4. Jaipur (Amber, Tuulten palatsi, Jaipurin kaupunkikierros, johon sisältyy City Palace, Jantar Mantar ja markkinat)

Syömme aamiaisen hotellissa ja lähdemme sitten kokopäiväretkelle Jaipuriin ja sen ulkopuolelle. Aloitamme ajamalla muinaiseen pääkaupunkiin Amberiin ja vierailemme siellä kauniissa linnoituksessa. Mogulikeisari Akbar Suuren menestynein kenraali Maharaja Man Singh aloitti Amberin linnoituksen rakentamisen 1500-luvulla. Ennen Jaipurin palatsin rakentamista Amber oli vallan toimipaikka. Amberin linnoitusta ympäröivät linnoitetut muurit, ja sieltä on kauniit näkymät Maotha-järvelle. Rauniot ja jäännökset ovat levinneet Aravallia ympäröiville korkeuksille. Menemme ylös linnoitukselle norsulla tai jeepillä ja perillä linnoituksessa kävelemme laajan piha- ja salikokonaisuuden läpi. Monessa salissa on upeita seinämaalauksia, ja seinissä on jalokiviä ja peilejä. Ehkä kiehtovin on Sheesh Mahal, kaunis peilisali, jossa yksi valo heijastuu monissa peileissä ja valaisee huoneen. Matkalla Amberiin pysähdymme ja näemme Tuulten palatsin, joka tunnetaan myös nimellä Hawa Mahal. Kauniisti rakennetun hiekkakivijulkisivun takaa hovin naiset voivat katsella alhaalla näkyviä kadun päivittäisiä tapahtumia. Viileä tuuli kulkee kaikkien julkisivun ikkunoiden ja aukkojen läpi – siitä on tullut nimi Tuulten palatsi. Poistumme Amberista ja ajamme eteenpäin itse Jaipurin kaupunkiin. Kohokohtia ovat City Palace, joka on uskomaton kokonaisuus, jossa on hienoja palatseja, puutarhoja ja sisäpihoja, taidekäsityötä ja kaiverrettuja oviaukkoja. Palace Museumissa on kokoelmia harvinaisia käsikirjoituksia, pukuja, mattoja ja pienoismaalauksia. Kävelemme viereiseen Jantar Mantariin tai Astronomical Observatoryyn, jonka Jaipurin maharadja rakensi vuonna 1726. Paikka on yksi viidestä Sawai Jai Singhin rakentamasta sellaisesta tähtitieteellisestä ihmeestä, joka antaa tarkkoja ennusteita vielä tänäkin päivänä. Lopulta on aikaa vaeltaa kaupungin paikallisilla markkinoilla. Yöpyminen hotellissa Jaipurissa. (Aamiainen sisältää)

Päivä 5. Jaipur – Ranthambhore

Syömme aamiaisen hotellissa ja kirjaudumme sitten ulos jatkaaksemme matkaa Ranthamboreen (noin 170 km / 4 tunnin ajomatka). Perillä Ranthambhoressa kirjaudumme sisään hotelliin ja vietämme sitten iltapäivän itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa Ranthambhoressa. (Aamiainen sisältää)


Päivä 6. Ranthambhoren kansallispuisto – Tiikerisafari

Meidät haetaan varhain aamulla hotellilta ja lähdemme kiehtovalle aamuretkelle Ranthambhoren kansallispuistoon. Ranthambore tunnetaan alueen suuresta tiikerikannasta, ja tiikerien lisäksi siellä on esimerkiksi yli 270 erilaista lintulajia. Kun alueen matkailu alkoi kasvaa, myös alueen kylien väestömäärä suureni. Se johti lisääntyneeseen kontaktiin paikallisen väestön ja tiikerien välillä, ja jopa kuolemaan johtaneita onnettomuuksia tapahtui yhä useammin. Siksi Intian hallitus aloitti vuonna 1972 Project Tiger -projektin, jossa tiikereille osoitettiin suuri alue, joka on nykyisin Ranthamboren kansallispuisto. Vuonna 2005 reservaatissa oli 26 tiikeriä, mikä on paljon vähemmän kuin 1980-luvulla rekisteröidyt 44 tiikeriä. Mutta vuonna 2008 syntyi yli 14 poikasta, ja tämä kannan kasvu johtuu suurilta osin alueella tehdystä pitkäjänteisestä luonnonsuojelutyöstä. Paikallista väestöä on rohkaistu ja kannustettu monilla tavoilla pitämään etäisyyttä tiikereihin ja pysymään poissa alueelta. Projekti oli suuri investointi Intian hallitukselta, mutta näyttää hyviä tuloksia. Puistokierroksen jälkeen ajamme takaisin hotellille nauttimaan ansaittua aamiaista. Sitten vietämme päivän itsenäisesti iltapäivään saakka, jolloin lähdemme taas puistokiertueelle kokeaksemme upeat tiikerit heidän elinympäristössään. Yöpyminen hotellissa Ranthambhoressa. (Aamiainen, lounas ja illallinen sisältää)

 

Huomaa, että tiikerien näkemistä ei taata, koska ne elävät vapaasti alueella.

Päivä 7. Ranthambore – Fatehpur Sikri – Agra

Syömme aamiaisen hotellissa ja kirjaudumme sitten ulos jatkaaksemme matkaa Agraan (noin 250 km / 6–7 tunnin ajomatka). Matkalla vierailemme hylätyssä punaisessa hiekkakivikaupungissa Fatehpur Sikrissä, jonka mogulikeisari Akbar Suuri rakensi pääkaupungikseen palatsin kanssa 1500-luvun lopulla. Kaupunki hylättiin kuitenkin pian sen rakentamisen jälkeen, kun paikalliset kaivot kuivuivat. Nykyisin kaupunki on suunnilleen samassa kunnossa kuin silloin, kun se hylättiin yli 300 vuotta sitten. Kaupunki on täynnä palatseja ja moskeijoita ja valmistuessaan se oli suurempi kuin Lontoo. Nyt se on hieno paikka vaeltaa sen lähes täydellisessä kunnossa olevien rakennusten keskuudessa. Matka jatkuu sitten Agraan, jossa kirjaudumme sisään hotelliin ja vietämme sitten illan itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa Agrassa. (Aamiainen sisältää)


Päivä 8. Agra (Taj Mahal, Agran linnoitus)

Nousemme aikaisin aamulla kokeaksemme upean Taj Mahalin (suljettu perjantaisin), ennen kuin siellä on liian paljon turisteja. Se todella kaikkea sitä, mistä olet haaveillut ja vielä enemmän! Taj Mahal on mausoleumi, jonka mogulikeisari Shah Jahan rakensi 1500-luvulla rakkaalle vaimolleen Mumtaz Mahalille. Taj Mahalin rakentaminen vei 20 000 käsityöläiseltä 22 vuotta, ja kaunista valkoista marmoria kuljetettiin 300 km päästä yli 1 000 norsun joukolla. Taj Mahal näyttää täydelliseltä riippumatta siitä, mistä kulmasta sitä katsotaan, mutta hämmästyttävimmät ovat uskomattoman kauniit marmorilaatat läheltä katsottuina. Meillä on paljon aikaa nauttia tästä arkkitehtonisesta mestariteoksesta ennen kuin jatkamme Agran linnoitukseen, jota kutsutaan myös Punaiseksi linnoitukseksi, ja joka on toinen esimerkki mogulien arkkitehtuurista. Tämä linnoitus oli kuninkaallinen hallintopaikka ja mogulien valtakunnan vahva tukikohta useiden sukupolvien ajan. Täältä valtakuntaa hallittiin ja hallinnoitiin, ja linnoituksen nykyinen rakenne on peräisin Akbar Suurelta, joka pystytti muurit, portit ja ensimmäiset rakennukset Yamuna-joen itärannalle. Myöhemmin rakentamista jatkoivat Shah Jahan ja hänen poikansa Aurangzeb. Vierailemme linnoituksessa muun muassa virallisessa audienssisalissa ja kuninkaallisissa paviljongeissa. Iltapäivä vietetään itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa Agrassa. (Aamiainen sisältää)

Päivä 9. Agra – Jhansi (junamatka) – Orchha

Aamulla aamiaisen jälkeen meidät kuljetetaan Agran rautatieasemalle, jolla nousemme Shatabdi Express -junaan matkustaaksemme Jhansiin. Matka kestää noin kaksi ja puoli tuntia, ja saavumme perille juuri ennen klo 11 aamupäivällä. Meidät noudetaan Jhansin asemalta, ja ajamme sitten kohti Betwa-joen varrella olevaa pientä Orchhan kaupunkia. Saavumme Orchhaan keskellä päivää, kirjaudumme sisään hotelliin ja vietämme sitten loppupäivän itsenäisesti. (Aamiainen sisältää)

Päivä 10. Orchha (opastettu kierros) – Khajuraho

Aamiaisen jälkeen nautimme kierroksesta rauhallisessa kaupungissa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Betwa-joen varrella. Orchhassa vierailemme monissa hienoissa palatseissa ja temppeleissä, jotka ovat peräisin 1400–1600-luvuilta. Ihmiset käyttävät edelleen vaikuttavia temppeleitä uskonnollisiin palvontoihin. Vierailemme merkittävimmissä Ram Raja- ja Lakshmi Narayan -temppeleissä. Vierailemme myös Jahangirin kauniissa palatsissa, Raj Mahalissa ja Rai Parveen Mahalissa. Iltapäivällä lähdemme Orchhasta ja ajamme Khajurahoon, jonne on 175 km pituinen matka, joka kestää noin 4 tuntia. Saavumme Khajurahoon illalla ja kirjaudumme sisään hotelliimme. Yöpyminen hotellissa Khajurahossa. (Aamiainen sisältää)

Päivä 11. Khajuraho – Varanasi (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath ja Ghantai)

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kierrokselle kiehtovaan Khajurahon temppelikaupunkiin ja sen kuuluisiin eroottisiin temppeleihin. Kaupunki rakennettiin mahtavan Chandella-dynastian aikana ja se oli dynastian pääkaupunki 700-luvulta 1000-luvulle saakka. Khajuraho sijaitsee hyvin kaukana, ja se oli kauan unohduksissa, mutta löydettiin uudelleen 1700-luvulla. Kaupunki oli tuolloin aivan viidakon valtaama. Alkuperäisestä 85 temppelistä on nykyisin jäljellä 22, joista monet ovat erittäin hyvässä kunnossa johtuen ehkä siitä, että mogulit eivät valloittaneet niin kaukana sijaitsevaa kaupunkia. Vierailemme Kandariya Mahadevassa, Chatrabhujissa, Parswanathissa ja Ghantaissa, joista kukin on tunnettu kauniista suunnittelustaan ja arkkitehtuuristaan. Sitten meidät kuljetetaan lentokentälle sisämaan lennolle Varanasiin. Matka kestää vain tunnin, ja kun saavumme Varanasiin iltapäivällä, tapaamme lentokentällä edustajamme, joka vie meidät hotellille. Vietämme loppupäivän itsenäisesti ja teemme illalla pienen retken Ganges-joelle. Yöpyminen hotellissa Varanasissa. (Aamiainen sisältää)

Päivä 12. Varanasi (veneretki Gangesia pitkin, Varanasin kaupunkikierros)

Ennen aamunkoittoa lähdemme veneellä pyhälle Ganges-joelle. Auringonnousun aikaan todistamme, kuinka hindupyhiinvaeltajat tulevat joelle pesemään syntinsä pois tai heittämään esi-isiensä tuhkaa joen virtaan. Näiden uskonnollisten tekojen todistaminen on erittäin liikuttavaa. Palaamme lopulta hotellille ja syömme aamiaisen. Aamiaisen jälkeen siirrymme Varanasin kaupunkikierrokselle, jonka aloitamme vierailemalla Kashi Vishwanath-temppelissä, joka on pyhin pyhäkkö, joka on omistettu Varanasin suojelijalle, Shiva-jumalalle. Temppeli rakennettiin uudelleen 1700-luvulla, ja sen kultaus oli lahja yksisilmäiseltä sikhikuninkaalta Maharaja Ranjit Singhiltä. Vierailemme sitten Bharat Mata Mandirissä, joka on ainutlaatuinen Äiti-Intialle omistettu temppeli. Mahatma Gandhi vihki temppelin käyttöön. Siellä on kauniista marmorista kaiverrettu Intian reliefikartta. Iltapäivällä teemme retken Sarnath-puistoon, joka on noin 13 km Varanasin ulkopuolella. Se on historian mukaan paikka, jossa Siddhartha Gautama Buddha saarnasi ensimmäisen kerran Dharmaa ja jossa buddhalainen Sangha muodostui Kondannan valaistumisen kautta. Palaamme hotelliimme Varanasiin. (Aamiainen sisältää)

Päivä 13. Varanasi – Delhi

Kuljetus lentokentälle sisämaan lennolle Delhiin. Delhissä kokoonnumme lentokentällä ja ajamme hotellille, jossa kirjaudumme sisään. Loppupäivä vietetään itsenäisesti Delhissä. (Aamiainen sisältää)

Päivä 14. Delhi – Suomi

Kuljetus lentokentälle paluulennolle Skandinaviaan. (Aamiainen ja sisältää aterian lennolla)

Katso hinnat/pyydä tarjous
Katso hinnat/pyydä tarjous