kiertomatkat Kambodžassa

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

matkustaa Kambodžaan orienttravelin kanssa

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

kiertomatkat Kambodžassa

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

matkat Kambodžaan

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

matka Kambodža

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

Mekong

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

kiertomatkat Kambodžassa

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

Mekong

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

kiertomatkat Kambodžassa

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

Mekong

Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin

Orient Travelin kanssa

Kartta paikasta Risteily Vietnamista Kambodžaan Mekong-jokea pitkin


Päivä 1. Suomi - Hanoi

Lento Skandinaviasta Hanoihin, saapuminen seuraavana päivänä. (Sisältää aterian lennolla)

Päivä 2. Saapuminen Hanoihin

Saavumme Noi Bain lentokentälle, jossa tapaamme oppaamme ja kuljettajamme, jotka vievät meidät hotelliimme sisäänkirjautumista varten. Loppupäivä vietetään itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa Hanoissa.


Päivä 3. Hanoi (kaupunkikierros, johon sisältyy Ho Chi Minh Mausoleum, Yhden pylvään pagoda, Tran Quoc Pagoda, Kirjallisuuden temppeli, Hoan Kiem ja Old Quarter)

Hanoin kaupungissa on paljon kiehtovia kulttuurisia ja historiallisia kohteita, ja tämän kaupunkikierroksen aikana vierailemme useissa niistä. Ho Chi Minh Mausoleum, jossa Ho Chi Minhin (Pohjois-Vietnamin presidentti vuosina 1954–1969) balsamoitu ruumis sijaitsee, ja historiallinen Ba Dinh -aukio, jossa Ho Chi Minh julisti Vietnamin itsenäiseksi vuonna 1945. Vierailemme sitten kuuluisalla Yhden pylvään pagodalla, joka on yksi Vietnamin ikonisimmista temppeleistä, jonka keisari Ly Thai Tong rakennutti symboloimaan lootuskukkaa, jossa pagoda lepää lammessa olevassa pylväässä. Ajamme sitten Hanojen suurinta makeanveden järveä, West Lake -järveä pitkin Tran Quoc Pagodaan. Tämä kaunis buddhalainen temppeli on Hanoin vanhin pagoda; se on yli 1 450 vuotta vanha. Sitten vierailemme Kirjallisuuden temppelissä, joka rakennettiin vuonna 1070, ja josta tuli vuonna 1076 Vietnamin ensimmäinen yliopisto. Sen jälkeen siirrymme Hoan Kiem -järvelle, joka tarkoittaa "palautettua miekkaa" vietnamiksi. Yksi päivän kohokohdista on ehdottomasti Old Quarter, joka tunnetaan myös nimellä "36 katua". Kuljemme siellä vietnaminaisella polkupyörällä miljoonien mopojen ja ihmisten vilinässä. Alueella on myös paljon paikallisia kauppoja ja käsityöläisiä, jotka myyvät kaikkea silkistä hopeaan ja kupariin. Illalla saamme kokea vietnamilaisen vesinukketeatterin, ennen kuin on aika lähteä takaisin hotellille yöpymistä varten. (Aamiainen ja lounas sisältää)


Päivä 4. Hanoi - Halong Bay (Bai Tu Long, Vung Viengin kelluva kalastajakylä)

Tänään ajamme noin 3,5 tuntia Hanoista Halong Bayhin, joka on UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Nousemme yhteen klassisista "junk-puuveneistä", jotka vievät meidät lahden ja kauniin ympäristön läpi. Lähes 2 000 kalkkikivijärveä nousee turkoosista merestä, ja upean kauneuden lisäksi siellä on kelluvia kalastajakyliä ja luolia, joissa on suuria kammioita, joissa on paljon stalaktiitteja ja stalagmiitteja. Menemme Bai Tu Longin, vähemmän vieraillun Halongin Bayn osan kautta. Iltapäivällä uimme meressä tai melomme kajakilla piilossa olevissa laguuneissa. Vierailemme soutuveneellä yhdessä kelluvista kalastajakylistä, Vung Viengissä ja sen asukkaiden luona. (HUOMIO: Tämä on esimerkillinen ohjelma. Veneretken ohjelman yksityiskohdat saattavat vaihdella, koska eri veneet ajavat lahden eri osissa. Tarkat päiväohjelmat ovat saatavilla kunkin aluksen verkkosivustolla). Yöpyminen veneessä. (Aamiainen, lounas ja illallinen sisältää)

Päivä 5. Halong Bay (Thien Canh Son Cave) – Hanoi – Ho Chi Minh City/Saigon

Jos heräämme aikaisin, voimme nauttia auringonnoususta kannelta ja tuntea todellisen rauhan ympärillämme. Myöhemmin aamulla voimme osallistua tai-chi'hin aloittaaksemme päivän parhaalla mahdollisella tavalla. Aamiaisen jälkeen tutkimme Thien Canh Son Cave -luolaa ja syömme sitten lounaan aluksella. (HUOMIO: Tämä on esimerkillinen ohjelma. Veneretken ohjelman yksityiskohdat saattavat vaihdella, koska eri veneet ajavat lahden eri osissa. Tarkat päiväohjelmat ovat saatavilla kunkin aluksen verkkosivustolla). Lounaan jälkeen lähdemme veneeltä ja palaamme Hanoin lentokentälle lennolle Ho Chi Minh Cityyn, jossa meidät kuljetetaan hotellillemme yöpymistä varten. (Aamiainen ja lounas sisältää)


Päivä 6. Ho Chi Minh City / Saigon (kaupunkikierros, johon sisältyy Reunification Palace, sotamuseo, Notre Dame, oopperatalo ja Cu Chi -tunneli)

Aamulla tapaamme paikallisen oppaamme, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Vierailemme Reunification Palacessa, joka tunnetaan myös nimellä Independence Palace, sotamuseossa ja Notre Dame -katedraalissa. Kävelemme kaduilla, joita reunustavat maamerkit ja rakennukset, joista on tullut sota-ajan symboleja, kuten oopperatalo ja entinen CIA-rakennus. Iltapäivällä suuntaamme aivan kaupungin ulkopuolelle vieraillaksemme laajassa Cu Chi -tunneliverkostossa, jonka kokonaispituus on yli 200 km, ja joka on täysin varustettu bunkkereilla, keittiöillä ja sairaaloilla, joita sissit käyttivät sodan aikana. Tunnelit rakennettiin ihmisten suojelemiseksi pommituksilta ja kaasuhyökkäyksiltä, mutta ne toimivat myös tukikohtana omille hyökkäyksille vihollista vastaan. Lähellä on myös ampumarata, jossa on monenlaisia aseita ja ampumatarvikkeita niille, jotka haluavat kokeilla ampumista, jos meillä on siihen aikaa (sen kustannukset eivät sisälly hintaan). Ajamme takaisin Ho Chi Minh Cityyn, jossa vietämme illan itsenäisesti. Yöpyminen hotellissa. (Aamiainen ja lounas sisältää)

Päivä 7. Ho Chi Minh / Saigon – Risteily – My Tho – Ben Tre

Aamiaisen jälkeen meidät kuljetetaan My Thon satamaan, jossa nousemme risteilyalukselle, joka vie meidät seuraavina päivinä Mekong-jokea pitkin Kambodžaan. Tänään risteilemme hieman alavirtaan Ben Trehen, missä voimme osallistua iltapäivällä luennolle vietnamilaisesta elämästä suistolla. Myöhemmin veneellä osallistumme cocktailjuhlaan, jossa esiintyy kotimainen tanssiryhmä, ja voimme tavata miehistömme. Yöpyminen risteilyaluksella. (Täysihoito)


Päivä 8. Risteily – Ben Tre (veneretki, paikallinen kierros) – Cho Lach Island (lyhyempi kierros, johon sisältyy ruoanlaittokurssi)

Nautimme herkullisen aamiaisen veneellä ja kuljemme sitten perinteisellä Sampan-puuveneellä mangrove- ja bambumetsien läpi saapuaksemme Ben Tresin hedelmätarhoihin. Siellä meidät kutsutaan paikalliseen perheeseen nauttimaan teetä, hedelmiä ja hunajatuotteita, jotka he ovat itse valmistaneet. Alueella on myös runsas linnusto, ja jos olemme onnekkaita, näemme monia erilaisia lajeja vierailun aikana. Palaamme alukselle hevosella ja vaunulla rehevän maaseudun läpi. Lounaan jälkeen ankkuroimme Cho Lach Islandille, jossa saamme syvemmän kuvan suiston ympärillä olevasta elämästä ja asukkaiden jokapäiväisestä elämästä. Menemme muun muassa keramiikkapajaan, ja meille osoitetaan aitoa vietnamilaista vieraanvaraisuutta, kun osallistumme ruoanlaittokussille oppiaksemme valmistamaan perinteistä Banh Xeo -ruokaa. Yöpyminen risteilyaluksella. (Täysihoito)

Päivä 9. Risteily – Cho Lach Island – Gao Giong (lintujensuojelualue) – Con Phuoc Island (katolinen kirkko)

Aloitamme päivämme vierailemalla Gao Giongin keitaalla, jossa on upea lintujensuojelualue. Siellä on erilaisia lintulajeja, jotka kerääntyvät kymmenien tuhansien lintujen joukkoihin, ja etenemme soutuveneellä nähdäksemme niiden pesimäalueen. Kun olemme nousseet veneeseen uudestaan, kuljemme kapean kanavan kautta, joka johtaa Con Phuoc Island -saarelle, johon ankkuroimme ja nousemme maihin tutkiaksemme saarta tuk-tukilla. Vierailemme siellä muun muassa 100 vuotta vanhassa katolisessa kirkossa ja paikallisten käsityöläisten luona. Yöpyminen satamassa. (Täysihoito)

Päivä 10. Risteily – Con Phuoc Island – Tan Chau (taolainen temppeli, kylävierailu Xi Loissa) – Phnom Penh

Päivän aikana tutkimme labyrinttimaista kanavajärjestelmää Tan Chaun ympärillä. Vierailemme siellä myös taolaisessa temppelissa ja siellä asuvien munkkien luona. Matkustamme sitten lähellä olevaan Xi Loin kylään, jossa paikalliset ihmiset esittelevät meille päivittäistä työtään. Autamme hoitamaan peltoja ja käymme sitten kalatilalla, jossa voimme auttaa palauttamaan kaloja takaisin Mekong-jokeen. Myöhemmin päivällä pysähdymme Kambodžan rajalla viisumimuodollisuuksien suorittamiseksi ja odottaessamme sitä veneellä tarjotaan toimintaa, kuten hedelmien veistoa. Yöpyminen Phnom Penhin satamassa. (Täysihoito)


Päivä 11. Risteily – Phnom Penh (Kuninkaallinen palatsi, Hopeapagoda, "Killing Fields" ja S-21 Tuol Sleng tai tuk-tuk-kierros ja High tea)

Aamiaisen jälkeen on aika alkaa tutkia Kambodžhan pääkaupunkia Phnom Penhiä, joka tunnettiin Ranskan siirtomaavallan aikana Aasian helmenä. Kuljemme paikallisella cyclo-kukuneuvolla ja käymme Kuninkaallisessa palatsissa, jossa Kambodžan kuninkaalliset ovat asuneet sen rakentamisesta, 1860-luvulta lähtien. Siellä on myös Hopeapagoda, kuninkaallinen temppeli, joka tunnetaan arvokkaista koristeistaan, muun muassa ihmisen kokoisesta buddhapatsaasta, joka on valmistettu 90 kilogrammasta puhdasta kultaa, sekä tuhansista timanteista ja 5 000 hopealevyllä peitetystä lattiasta. Iltapäivällä voimme valita, vierailemmeko yhdellä monista "Killing Fields" -kentistä, joilla punakhmerit teloittivat systemaattisesti yhteensä yli miljoona ihmistä vain parissa vuodessa, sekä S-21 Tuol Slengissä, joka toimi ensin lukiona ja josta tuli Pol Potin ja punakhmerien hallinnon aikana turvallisuusvankila ja yksi vähintään 150 teloituskeskuksesta 1970-luvulla. Sinne lähetettiin ns. poliittisia vankeja ja kaikkia, joita pidettiin uhkana Angkarin hallinnolle. Siellä on teloitettu 14 000–20 000 ihmistä, ja paikalla on nyt museo, joka kuvaa Kambodžan kansanmurhaa. Saamme nähdä muun muassa sen, miltä paikka näytti vietnamilaisten tullessa kaatamaan hallitusta ja löytäessään salaisen vankilan vuonna 1979. Voimme sen sijaan valita myös tuk-tuk-kierroksen Phnom Penhin rantakadulle, jossa on paljon nähtävää ja päättää kierroksen "high tea" -teellä Raffles-luksushotellissa. Sitten vietämme illan itsenäisesti Phnom Penhin satamassa, jossa on vilkkaita baareja ja ravintoloita. (Täysihoito)

Päivä 12. Risteily – Phnom Penh – Koh Oknha Tey (Silk Village) – Kampong Cham

Vierailemme tänään siellä, missä Mekong-joki ja Tonle-joki kohtaavat eli Koh Oknha Teyn silkkisaarella nähdäksemme, kuinka silkki syntyy seuraamalla koko prosessia toukista kutomiseen saakka. Perinteinen käsityö on monien saarella asuvien perheiden elinkeino. Katselemme myöhemmin khmereiltä peräisin olevan muinaisen taistelulajin, bokatorin esitystä, ennen kuin lähdemme saarelta jatkaaksemme risteilyä ylävirtaan kohti Kampong Chamia. Illalla voimme osallistua veneellä luennolle Angkorista ja khmerien kulttuurista. (Täysihoito)


Päivä 13. Risteily – Kampong Cham – Wat Hanchey – Kampong Cham (Chiro Village, Wat Nokor Bachey)

Auringonnousun aikaan risteilemme Wat Hancheylle, joka oli tärkeä palvontapaikka Chenlan kaudella. Korkealla mäellä, jolta on upeat maisemat Mekong-joelle, vierailemme värikkäässä pagodassa, joka tunnetaan myös omituisista hedelmistään ja eläinpatsaistaan. Kun nousemme jälleen veneeseen, suuntaamme takaisin alavirtaan Kampong Chamiin ja sieltä bussilla Chiro Villageen, kylään, jota johtaa paikallinen, lasten koulutukseen keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö. Lapset oppivat siellä mm. maataloutta, mehiläishoitoa, kierrätystä ja käsitöitä voidakseen kehittyä ja saadakseen paremman tulevaisuuden. Vierailemme myöhemmin päivällä Wat Nokor Bacheyssa, joka on rakennettu kokonaan mustasta hiekkakivestä, joten se erottuu muista saman kauden aikana rakennetuista temppeleistä. Temppelikokonaisuutta ympäröivät monet legendat, joista yksi perustuu siihen, että kuningas tappoi vahingossa isänsä ja meni sitten naimisiin äitinsä kanssa, ja että temppeli olisi pitänyt rakentaa maksuna hänen rikoksestaan. Yöpyminen risteilyaluksella. (Täysihoito)

Päivä 14. Kampong Cham – Siem Reap

Tänään on aika kirjautua ulos risteilyalukselta, joka on ollut kotimme viime viikon ajan. Meidät kuljetetaan Siem Reapiin, jossa kirjaudumme sisään hotelliimme ja voimme viettää iltapäivän itsenäisesti. (Aamiainen sisältää)


Päivä 15. Siem Reap – Angkor (Angkor Vat, Angkor Thom, Bayon, Phimeanakas, Norsutasanne, Terrace of the Leper King, Preah Khan -temppeli, Ta Prohm, Preah Rup -temppeli)

Nousemme aikaisin nauttiaksemme auringonnoususta Angkorin temppelikaupungin ja sen kuuluisimman temppelin, Angkor Vatin yllä, joka lisättiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1992. Lähdemme sitten takaisin hotelliin aamiaista varten, ennen kuin jatkamme ja tutkimme rauniokaupungin jäännöksiä. Sekä buddhalaiset temppelit että hindutemppelit seisovat siellä vierekkäin. Vierailemme Angkor Thomin mahtavalla eteläportilla. Kaupunki oli khmerien valtakunnan muinainen pääkaupunki. Vierailemme myös Bayonin temppelin raunioilla, jotka sijaitsevat Angkor Thomin keskustassa. Bayon on kuuluisa tornia koristavista suurista kivikasvoistaan, jotka rakennettiin 1100-luvun alkupuolella, ja jotka kuningas Jayavarman VII pystytti yhdessä muun Ankgor Thomin kanssa. Jatkamme kasvillisuuden kautta Phimeanakasiin, kolmikerroksisen pyramidin muotoiseen hindutemppeliin ja entiseen palatsiin, joka rakennettiin 800-luvulla. Aivan lähellä on myös 350 metrin pituinen Norsutasanne, jota kuningas Jayavarman VII käytti parvekkeena erityyppisissä julkisissa seremonioissa tai kun hän halusi nähdä voittoisat joukkonsa palaavan valtakuntaan. Vierailemme myös Terrace of the Leper Kingissä ja Preah Khan -temppelissä. Iltapäivän omistamme kiehtovalle Ta Prohmin viidakkotemppelille. Tapokkipuun kiemuraisten juurten peittämä ja tiheän viidakon piilottama temppeli on melkein maaginen näky! Päivän päätteeksi nautimme auringonlaskusta Preah Rup -temppelin ylle, ennen kuin lähdemme takaisin hotelliin. (Aamiainen ja lounas sisältää)

Päivä 16. Siem Reap – Suomi

Kuljetus lentokentälle paluulennolle Skandinaviaan. Matkaa voidaan pidentää edullisesti ylimääräisillä auringolle ja uimiselle omistetuilla päivillä. (Aamiainen ja sisältää aterian lennolla)

Katso hinnat/pyydä tarjous
Katso hinnat/pyydä tarjous