En bild på Petra i Jordanien

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på kameler i Petra

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på saltet i Döda Havet

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på en kvinna i Wadi Rum

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på en mur i Jerash

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på öknen i Wadi Rum

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

Orienttravel-Sweden

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på pelarna i Jerash

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på en beduin på en kamel

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

En bild på en man i Jordanien

Matka Jordaniaan ja Petraan

Orient Travelin kanssa

Kartta paikasta Matka Jordaniaan ja Petraan


Päivä 1. Suomi - Amman

Lento Skandinaviasta Ammaniin. Meitä tullaan vastaan Ammanin lentokentälle, ja ajamme sieltä hotelliimme Ammanin keskustaan. Yöpyminen Ammanissa.

Päivä 2. Amman – Jerash – Ajlun – Amman

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen teemme Ammanissa pienen kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme vanhemmat ja uudemmat kaupunginosat, linnoituksen ja amfiteatterin. Sitten jatkamme pohjoiseen noin tunnin ajan kohti Jerashia ja muinaista roomalaista kaupunkia Gerasaa. Gerasan kaupunginporttien ulkopuolella näemme kauniin riemukaaren, joka rakennettiin keisari Hadrianuksen kaupunkiin tekemän vierailun kunniaksi vuonna 129 jKr. Sieltä pitkä pylväiden reunustama katu johtaa eteläiselle portille. Aivan kaupungin sydämessä vierailemme Zeuksen temppelissä ja kivetyllä Cardo Maximus -pääkadulla, teattereissa, kylpylöissä ja monissa kirkoissa. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ja ajamme sitten lyhyen matkan Ajlunin kylään, joka on suoraan Jerashista pohjoiseen. Ajlunissa vierailemme Qala'at ar-Rabadin linnoituksessa, joka rakennettiin torjumaan ristiretkeläisiä, ja joka on yksi parhaiten säilyneitä esimerkkejä keskiaikaisesta islamilaisesta sotilaallisesta arkkitehtuurista Lähi-idässä. Iltapäivällä ajamme takaisin Ammaniin, jossa syömme lounaan mukavassa paikallisessa ravintolassa, ennen kuin lähdemme takaisin hotellille. (Aamiainen, lounas ja illallinen sisältää)

Päivä 3. Amman – Madaba – Mount Nebo – Kuollutmeri – Kerak – Petra

Uloskirjaudumme hotellilta aamiaisen jälkeen ja ajamme etelään kohti Kuolluttamerta, joka on maailman matalin paikka, sillä se on yli 400 m merenpinnan alapuolella. Aamupäivällä vierailemme Madabassa ja Mount Nebolla. Madaba on vain 40 minuutin päässä Ammanista ja on pieni kylä 5 000 vuotta vanhan kuninkaallisen tien varrella.Siellä on myös upeita bysanttilaisia mosaiikkeja, joista monet ovat yksityiskodeissa, joista ne löydettiin lattioiden ja puutarhojen alta. Pyhän Yrjön katedraalissa on tunnetuin mosaiikki, joka on Jerusalemin ja sen ympäristön kartta 560-luvulta. Tämä kartta on auttanut arkeologeja löytämään monia Jordanian paikkoja, jotka on sittemmin kaivettu esiin.Madabasta suoraan länteen on Mount Nebo, 817 metriä merenpinnan yläpuolella oleva vuorijono. Sen huipulta on upea näköala Kuolleellemerelle ja Pyhään maahan sekä rajoitetumpi näkymä Jordan-joen laaksoon. Historian mukaan Mooses seisoi täällä ja katseli Luvattua maata. Uskotaan, että Mooses myös kuoli täällä, ja paikka on tärkeä pyhiinvaelluskohde. Mount Nebolla on vaikuttavia mosaiikkeja ja muita jäänteitä vuosilta 400–600 jKr, kirkkoja, luostareita ja erakkomaja, joista huolehtivat nykyisin paikan lähellä asuvat fransiskaanipapit. Sieltä siirrymme vaikuttaviin rannikkomaisemiin Kuolleellemerelle, joka on yksi maailman upeimmista paikoista ja maapallon pinnan matalin kohta 421 metriä merenpinnan alapuolella. Pidämme siellä pidemmän tauon kokeaksemme Kuolleenmeren mineraalirikkaan saven ja parantavan pulahduksen suolaiseen veteen. Sitten syömme lounaan paikallisessa ravintolassa, ennen kuin ajamme etelään Kerakin kylään, jossa vierailemme moabilaisten linnoituksessa, joka oli raamatullisen maan, Moabin, linnoitus kauan ennen ristiretkeläisten tuloa sinne. Sitten vierailemme suuressa ristiritarilinnassa, josta Kerak on nykyään tunnetuin. Linna ei ollut ensimmäinen laatuaan, mutta siitä tuli yksi tärkeimmistä linnoista vahvuutensa ja strategisen sijaintinsa ansiosta. Myöhään iltapäivällä ajamme eteenpäin Petraan, jossa kirjaudumme sisään hotelliin. (Aamiainen ja lounas sisältää)

Päivä 4. Petra – Wadi Rum

Koko päivä omistetaan upealle Petralle. Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen ajamme kaupunkiin, joka on hakattu suoraan vuoreen. Vietämme koko tämän aamupäivän asiantuntevan oppaan kanssa. Meillä on hieman aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti, ennen kuin jatkamme aavikolle ja kuuluisaan Wadi Rumin aavikkomaisemaan, jossa yövymme. (Aamiainen, lounas ja illallinen sisältää)

Päivä 5. Wadi Rum – Amman

Aamiaisen jälkeen teemme avojeepillä/avolava-autolla kiehtovan aamupäiväkierroksen beduiinien maassa. Päätämme pienen aavikkoseikkailumme lounaaseen beduiinileirissä ja palaamme iltapäivän aikana Ammaniin, ja meille tarjotaan lähtöillallinen, ennen kuin saavumme hotellille viimeistä yötä varten. (Aamiainen, lounas ja illallinen sisältää)

Päivä 6. Amman - Suomi

Kuljetus lentokentälle paluulennolle Skandinaviaan. (Aamiainen sisältää)

Katso hinnat/pyydä tarjous
Katso hinnat/pyydä tarjous